Få styr på dine små pensioner

Mange glemmer deres små pensioner. Det er nu et halvt år siden, at du gratis har kunnet overføre dine små pensioner til din nuværende pensionsordning. Det er dog ikke mange, der er opmærksomme på muligheden.


Ved årsskiftet blev det gratis for alle at overføre små inaktive pensionsopsparinger på under 20.000 kr., som man fx har stående fra tidligere jobs. Men mange er enten ikke klar over, om de har små pensioner andre steder eller har ikke fået taget sig sammen til at gøre noget ved det. Derfor har mange stadig såkaldte klatpensioner stående rundt omkring, som de intet får ud af.

Gratis at flytte opsparinger under 20.000 kr.

Tidligere har det i nogle tilfælde ikke kunnet betale sig for dig at flytte små pensioner fra tidligere jobs, da flere pensionsselskaber har krævet et flyttegebyr, der har spist det meste af din opsparing. Flyttegebyret er nu fjernet i alle selskaber, hvis pensionen er under 20.000 kr., og der er dermed en oplagt mulighed for, at du får samlet din pension ét sted.

I Bankpension er det ikke nyt, at du kan flytte dine små pensioner over til os uden at betale gebyr. Faktisk kan du flytte ordninger på helt op til 46.000 kr. over til din nuværende pensionsordning hos os uden at betale gebyr. Det nye er, at du heller ikke risikerer at betale gebyr til det selskab, du flytter fra, hvis beløbet er under 20.000. En mulighed, der indtil videre gælder frem til 2014.

Hvorfor skal du samle dine pensioner?

Det kan være en fordel at samle sine pensioner ét sted. Når man får nyt job, glemmer man ofte at få den gamle pensionsordning med. Problemet ved de små pensionsopsparinger er, at de årlige renter måske ikke er store nok til at dække omkostningerne, og så bliver opsparingen simpelthen spist op.

Har du en eller flere mindre pensionsordninger hos andre selskaber, vil vi derfor anbefale dig at samle dem hos os. På den måde undgår du at betale omkostninger til to selskaber, og du får samtidig et bedre overblik over din pension.

Få overblik over dine pensioner

pensionsinfo.dk kan du få et overblik over dine samlede pensioner. Du kan også finde hjælp på pensionsoprydning.dk, som er et tilbud fra Forsikring og Pension. Her kan du få overblik over, hvilke muligheder der gælder for de pensioner, du har stående fra tidligere job, og hvad du evt. skal være opmærksom på.