Risikotest

Hvor villig er du egentlig til at løbe en risiko, når det kommer til stykket? Og har du en forestilling om, hvor sikret du skal være, når det er dine pensionspenge, der skal investeres? Det kan du få svar på, hvis du tager vores risikotest.


Som medlem i Bankpension har du mulighed for at vælge, hvilken investeringsprofil du vil være i. Det vil sige, at du selv har indflydelse på med hvor høj risiko, dine pensionspenge skal investeres. Bankpension har investeringsprofiler, der går lige fra meget lav risiko til meget høj risiko.

For nogen er det helt enkelt at svare, andre kan være mere i tvivl. Med denne risikotest vil vi forsøge at sikre, at den investeringsprofil, du vælger, svarer til den risiko, du ønsker at tage.

Du skal svare på 18 spørgsmål
Du bliver guidet igennem 18 spørgsmål, der samlet vil afdække, hvor risikovillig du er. Dine svar vil placere dig i den af vores investeringsprofiler, der passer bedst til dig.

Du skal blot svare så godt, du kan - også selvom der kan være et spørgsmål eller to, du ikke føler er relevant for dig. Der er ingen rigtige eller forkerte svar, vi skal bare have din umiddelbare reaktion på spørgsmålet.

Risikotesten tager 5-10 minutter at gennemføre.

Hvis du vil vide mere om risiko, inden du tager testen, kan du læse mere her.

God fornøjelse!

Du har mulighed for at vælge, om du vil have en pensionsordning med en investeringsstrategi, der har en lav, en middel eller en høj risiko. Jo større risiko du er villig til at tage, jo større kan din udbetalte pension også blive, men der er så også en risiko for, at den kan blive mindre. Hvor stort er dit behov for at vide med sikkerhed, hvor meget du kan forvente at få udbetalt, når du går på pension?

Du søger nyt job. Hvad vælger du?

Hvis din pensionsopsparing investeres, vil eksperterne ofte fortælle dig, at du skal være forberedt på at tage et midlertidigt tab i dårlige tider. Hvor meget vil du acceptere at tabe i et år?

 

Du har netop arvet 200.000 kr. Hvad bruger du pengene til?

Hvor villig tror du, at du er til at tage en økonomisk risiko?

Din pension bliver overordnet investeret i to slags aktiver. Aktiver som aktier og ejendomme har en høj mulighed for gevinst, men også en stor risiko for tab. Aktiver som obligationer har et relativt lavt afkast, men til gengæld meget lav risiko for tab. Hvis du havde mulighed for selv at sammensætte din investeringsstrategi, hvad ville du så vælge?

Hvis du havde mulighed for det, ville du så nogensinde låne penge for at investere dem?

Når man sparer op, så er det normalt sådan, at risiko og afkast følges ad. Investeringer med en risiko over gennemsnit vil også normalt give et afkast over gennemsnit. Hvor meget af din opsparing vil du være villig til at placere i investeringer, hvor både afkast og risiko er over gennemsnit?

Hvor svært er det for dig at acceptere et opstået økonomisk tab på din pensionsordning?

Tænk over det gennemsnitlige årlige afkast, som du vil forvente, at din pensionsopsparing giver over de næste 10 år. Sammenlign det med en statsobligation eller en højrentekonto i et pengeinstitut, som vil give ca. 3 % i årligt afkast. Hvilke forventninger har du så til afkastet på din pensionsopsparing?

Hvis du køber mange forsikringer, behøver du ikke at bekymre dig, hvis cyklen bliver stjålet, computeren går i stykker eller vaskemaskinen sætter ud. Køber du mange forsikringer?

Du har ikke ret mange penge, så det er vigtigt ikke at gamble med dem, du har. I hvilken grad passer dette på dig?

En god bekendt tilbyder dig at deltage i en ejendomsinvestering i Bahrain, hvor der er udsigt til et afkast på 3 gange din investering. Han må dog indrømme, at der kun er 50 % sandsynlighed for, at projektet bliver en succes, ellers er dine penge tabt. Hvor meget ville du investere i projektet?

Aktiekurser går op og ned. Hvis de er gået meget ned, kunne du finde på at købe flere, nu da de er blevet billige?

Du har netop arvet et hus, som du beslutter dig for at sælge. Du ved dog ikke hvornår. Hvis du sælger straks, har du fået tilbudt en gevinst her og nu oven i salgsprisen. Du kan også vælge at vente, da en ejendomsmægler vurderer, at huset vil stige i pris, så du allerede efter blot et år vil have tjent mere end den gevinst, du kan få nu og her. Men det er selvfølgelig ikke sikkert. Hvad vælger du?

Når du hører om 'risiko' i en økonomisk sammenhæng, hvad tænker du så umiddelbart på af følgende ord?

 

Du har uventet fået 10.000 kr. tilbage i SKAT. Hvad bruger du pengene til?

Hvor godt passer følgende udsagn på dig? Jeg har nok flere penge, end jeg kan nå at bruge selv, og jeg kan godt tåle at tabe lidt.

Tilbage